Ръководството на МБАЛ „Дева Мария" въведе двойно по-ниски цени за обслужване в родилното си отделение, съобщиха от болницата.

След 15 декември майките ще заплащат за използването на  битовите условия  и екстрите извън основния пакет от здравни дейности 380 лв. за „нормално" раждане" и 750 лв. за секцио.

В родилното отделение е осигурено всичко за престоя на майката и бебето - стая със самостоятелен санитарен възел, стационарен телефон, интернет, кабелна телевизия, кетъринг, рехабилитация, както и всички необходими консумативи, посочват от болницата.

Според собственика на здравното заведение Семир Абумелих по-ниските ценови ставки за родилките са станали възможни след въвеждането на нов уникален софтуер, който е съкратил административния персонал с 80%. Така администрацията на болницата е сведена до 5 човека.

Работихме денонощно, за да въведем новата система, която ни даде възможност да направим жест към родителите в тези времена на криза. Знаем, че те се справят трудно и ще сме доволни, ако успеем да облекчим поне малко семействата им, коментира инвеститорът в бургаското здравеопазване.

Капацитетът на родилното отделение позволява пълноценното обслужване на 30 майки и 36 деца едновременно.

Като част от съвременните стандарти всяка от стаите на родилките има вътрешна връзка със сектора за отглеждане на новородени

От болницата съобщиха още, че от откриването на родилното отделение в МБАЛ „Дева Мария" в края на месец август 2009 год. до днес ражданията за месец са се увеличили двойно.

В началото регистрирахме между 50 и 60 раждания на месец, а сега те са около 120 месечно и аз съм сигурен, че това не се дължи само на хубавата сграда, но и на отличния екип, който имаме, изтъкна Абумелих.