И тази година в ботевградския техникум се проведе традиционният турнир по канадска борба. Въпреки че някои от записалите се се отказаха в последния момент, участниците в него бяха доста на брой. Те бяха разделени в четири теглови категории - до 65, до 75, до 85 и плюс 85 кг.  Повечето от тях участваха на дясна ръка, значително по-малко бяха онези, които се пуснаха на лява. Стройното протичане на състезанието стана възможно благодарение на добрата координация на преподавателите по физическо възпитание от училището и от изключително авторитетното ръководство на двубоите от главния съдия Стефан Чолаков. Надпреварата премина при голям интерес от страна на учениците от техникума.


Шампион в най-леката категория - до 65 кг, стана десетокласникът Радостин Георгиев, Радослав Илиев - също от десети клас, стана втори, а трети е Румен Капанъков от 12 клас.


Много завързана бе борбата в по-горната категория - до 75 кг. В нея победител стана Иван Влахов от 12-ти Б клс. На второто място остана Тодор Тодоров от 10-ти А, а Георги Стоянов от 12-ти А зае третото място.


Тройката до 85 кг е следната: първо място - Виктор Йотов от 12-ти клас, следван от Николай Атанасов от десети и Ивелин Коцев от 11-ти клас. При най-тежките първи е Деян Вутов от десети Де, който стана и абсолютен шампион на турнира. Втори  и трети над 85 кг са дванайсетокласниците Тодор Илиев и Иван Налбатски