Според допитване, извършено във Великобритания, съвършената жена има силно сексуално желание, обича да хапва и може да се подготви за излизане за по-малко от 10 минути.

Повечето от мъжете искат жена от спортен тип, която полага грижи за своя външен вид, има малки гърди и добре оформени задни части. Три четвърти от анкетираните смятат, че тяхната идеална партньорка трябва да внимава за линията си, но също така и без угризения да изпитва удоволствие от обилни хапване. За повечето мъже жената мечта е с дълга гъста коса, стройна и има достатъчно самочувствие, за да излиза на разходка без грим.

Според 91 на сто от запитаните мъже идеалната жена никога не трябва да откаже секс. Голям процент от анкетираните (88%) казват, че много трудно понасят чакането докато половинката им се подготвя за излизане. За 61% от мъжете воденето на интелигентен разговор не е от значение, важното е да има чувство за хумор. Идеалната жена желателно е да има шофьорска книжка, да умее да разполага с парите, а също и да бъде майка.

В анкетата са участвали 3000 британци. Шест от всеки десет британци изразили предпочитание партньорката им да следи спорт вместо някоя сапунка или риалити шоу. Според повечето жени обаче много трудно е да се изпълнят всичките желания на мъжете.