Софийският апелативен съд остави в ареста оръжейника на „Килърите" Методи Иванов, съобщи БНР. Той е единственият от групата за мокри поръчки, който е задържан под стража в столичното следствие, останалите са в Шумен.

Има данни за съпричастност на Иванов към убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев, но събраните доказателства не установяват точното му участие в схемата. Връзката се прави чрез контрол на трафичните данни, от които става ясно, че мобилният телефон на Иванов се е намирал в близост до мястото, от което е стреляно по Галев.

Няма, обаче, данни Иванов да е част от организирана престъпна група за убийство, реши съдът и така потвърди становището на друг състав на Апелативния съд от лятото, който пусна Петър Стоянов - Сумиста и останалите от „фабриката на Килърите" с мярка „Подписка" по обвинението на Юри Галев. След това те бяха задържани в Шумен за други убийства.

Иванов остава в ареста заради открития в дома му арсенал от незаконно оръжие, несвързано с разстрела на Юри Галев. Съдът откри рецидив в поведението му, тъй като е бил осъден на пробация за същото. Оръжията дадоха основание на магистратите да сметнат, че Методи Иванов може да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Решението на съда не подлежи на обжалване.