Тази вечер Балкан постигна  седмата си победа в шампионата на НБЛ. В мач от 11 кръг на той се наложи като домакин на Спартак Плевен с 86-75. . Зелено-белите поеха водачеството още от първата част и не го изпуснаха до края на срещата. Те взеха с 6точки разлика - 23-17, на полувремето авансът им бе 8 точки, а в края на третата четвъртина - 15 при 72-57. Интрига нямаше и в последните десет минути, когато двата отбора се скъсаха да грешат и да пропускат при стрелбата и мачът завърши с 11 точки преднина за Балкан - 86-75.


Страхотен мача изиграха Данчо Бозов, чиято контузия от мача срещу Самоков не се оказа тежка. Той отбеляза 20 точки, взе 6 борби и направи 7 асистенции, което му отреди и най-висок коефициент на полезно действие. Страхотно се представи и Дуейн Мортън, който завърши с дабъл-дабъл - американецът вкара 12 точки и хвана цели 17 бори под двата коша. Най-резултатен за Балкан бе Жоро Давидов, който завърши с 22 точки. Станимир Маринов също игра добре и има 15 точки, Митко Филипов е с 9, Любо Лилов - с 5.


В отсъствието на един от най-добрите си реализатори Илия Станков, който пропуска трети мач заради бронхопневмония, най-много точки за Спартак вкара Дяковски - 23, капитанът Хриси Димитров има 16, Тодор Тодоров - 10.

Снимка: Любомир Г. Лилов