Домакините от Балкан отстъпиха на гръцкия Арис с 53-79 във втората среща от първия ден на турнира в памет на големия треньор Иван Андреев. 16-годишните баскетболисти на треньора Михаил Михайлов се държаха добре през първото полувреме, след което изоставаха с 6 точки разлика - 18-24 след първата и 31-37 след втората част.

Още в началото на третата четвъртина обаче разликата в полза на тима от Солун започва да набъбва сериозно и в края й премина двайсетте точки. През последните десет минути резервите на двата отбора оформиха крайното 79-53 за Арис.

Най-добър в мача бе Александър Везенков, който от тази есен носи жълто-черния екип на Арис. Той стана топреализатор с 33 точки, 14 от които през първото полувреме. Освен това синът на бившия капитан на шампионския Балкан, диктуващ модата в родния баскетбол в край на 80-те години именно под ръководството на Иван Андреев, овладя и 13 борби под двата коша, направи и 5 асистенции за 27 минути игра. С 14 точки за победителите е плеймейкърът Христофорос Келесидис, с 13 - крилото Йоанис Царос.

За Балкан най-резултатен със 17 точки бе Иван Велчев. Той направи дабъл-дабъл, като хвана и 12 борби. Вторият играч с двуцифрен точков актив от домакините е Филип Каменов, завършил с 10 точки.

В първия мач от турнира кадетите от Лукойл Академик, водени от Людмил Хаджисотиров, отстъпиха на белградския Флеш с 12 точки разлика - 67-79.

Между двете срещи се състоя откриването ан този първи възпоменателен турнир в памет на Иван Андреев. Той бе открит официално от кмета на община Ботевград Георги Георгиев, в присъствието на Сашо Везенков, един от съорганизаторите на тази проява. На трибуните бяха синът и дъщерята на големия треньор, както и брат му - един от първото звездно поколение на Балкан от началото на 70-те години - Здравко Андреев.