20 минути след започване на делото срещу Максим Стависки съдебният състав се оттегли за да вземе решение по един особен казус.

От прокурор Светлозар Костов постъпи предложение да бъде допуснат като частен обвинител адвокат на пострадалата Мануела Горсова, предава агенция Фокус.

Казусът е правен и няма законово решение, тъй като Мануела в деня на катастрофата е била непълнолетна и се е представлявала от своите родители.

След инцидента обаче и към датата на делото тя вече е пълнолетна и нейните родители няма как да я представляват по закон. От друга страна обаче, самата Мануела не може да си назначи адвокат, тъй като е в кома.

"Това е една правна задънена улица", каза прокурор Костов. По думите му законът все още не е уредил подобни казуси.

Родителите на загиналия Петър Петров са предявили иск за 500 000 лева неимуществени вреди и 9 000 имуществени. Неговият брат за 5 000 лева неимуществени вреди.

Роднините на 19-годишната Мануела внесоха граждански иск за обезщетение в размер на 2 млн. лева, който се оспорва от защитата на Максим Стависки.

Защитата на Максим Стависки отхвърли иска на прокурора Светозар Костов за назначаването на особен представител на Мануела Горсова.

На делото присъстват Максим Стависки и Албена Денкова, както и адвокатите от защитата му - Явор Нотев и Росен Кожухаров.