Неправомерно притежавана синя лампа е намерена в служебния автомобил „Фолксваген Туарег" на кмета на Шумен Красимир Костов, информира topnovini.bg.

Около обяд колата била спряна от полицейски екип от Горна Оряховица на разклона за с. Добри дял. Двама от пътуващите в нея - шофьорът на автомобила Христо Стойчев и управителят на БКС Христо Николов, проявили непристойно поведение. С тях пътувал и градоначалникът на Шумен Красимир Костов.

Служителите на реда спрели джипа, тъй като водачът му изпреварил неправилно друг автомобил. При проверката те се натъкнали на синята полицейска лампа, която била монтирана на таблото. За нея обаче нямало разрешение, издадено от МВР.

Докато уточнявани основанието за полицейската проверка, Стойчев и Николов отговаряли: „Виждате, че тук има полицейска лампа, защо ни спирате?".

Те отправяли и заплахи за уволнение спрямо органите на реда.

При по-обстойната проверка, извършена в Районно управление „Полиция" в Горна Оряховица се оказало още, че шефът на БКС нямал документи за самоличност, за което му е съставен акт по Закона за българските лични документи.

Шофьорът пък получил фиш за неправилно изпреварване.

За случая е сезирана и Горнооряховската окръжна прокуратура, която ще образува преписка.