Кметът на Ботевград г-н Г. отново влезе в груба и цинична разпра с фоторепортера на botevgrad.com Радослав Маринов.


В 11:49 часа днес Маринов получил обаждане от непознат номер +359 888 877 487. Отговаряйки на обаждането, в слушалката прозвучал неуравновесен мъжки глас, който с агресивен тон и без да се представи, директно се обърнал към Радослав с думите  „Мръсно копеле, спри да ми снимаш джипа, че ще те вкарам там, откъдето си излязъл, но седалищно!”. Отърсвайки се от първоначалното смущение, фоторепортерът бързо успял да включи телефона си на високоговорител. Така и друг човек станал свидетел на вулгарните думи, прозвучали отсреща. И двамата разпознали гласа на ботевградския кмет Георги Георгиев. Бърза справка на номера, от който се обадил "анонимният" телефонен агресор, показала, че това действително е мобилният номер на новаченския управленец.


Причината Георгиев да изгуби контрол и да се нахвърли с цинични изрази и заплахи към фоторепортера на botevgrad.com, най-вероятно се дължи на няколкото снимки, публикувани в личната фейсбук страница на Радослав Маринов, на които ясно се вижда как джип BMW X6 , с регистрационен номер СО 9779 АС, в нарушение на Закона за движение по пътищата, е паркирал точно върху пешеходна пътека на една от най-оживените улиците в черноморския курорт Китен. Градоначалникът отмаря в южното морско градче в добре познатата компания на няколко местни бизнесмени, редовни изпълнители на обществени поръчки в община Ботевград.


Фотосите всъщност били направени от наш съгражданин, който ги изпратил на Радослав, а той пък ги качил на личната си страницата в социалната мрежа.


Веднага след телефонното обаждане Радослав Маринов е подал жалба в Районна прокуратура – Ботевград за отправени обиди и заплахи.


Това е втора проява на агресия от страна на Георги Георгиев към фоторепортера Радослав Маринов. Преди две години кметът на Ботевград безпричинно счупи фотоапарата на Маринов, но успя да се измъкне безнаказано с помощта на свидетели – общинския съветник Николай Велков – Шопа и пазача на ротондата.