Гранични полицаи са открили в помещение на ветеринарно-медицинската служба на ГКПП - Малко Търново 200 стека контрабандни цигари, съобщават от пресцентъра на МВР.

При проверка в стаята на служител на Районната ветеринарно-медицинска служба-Бургас, който извършвал дезинфекцията на товарните автомобили на ГКПП - Малко Търново, гранични полицаи от РДГП - Бургас и ГПУ - Малко Търново са открили 8 полиетиленови торби. Всяка от тях съдържала 25 стека цигари „Кинг" без бандерол.

При разпита ветеринарният служител П.С. - 40-годишен, е казал, че те са били оставени на съхранение от единия от шофьорите на двата турски автобуса, които минали през проверка на митницата.

Граничните полицаи са провели акцията по предварително подаден сигнал, че два автобуса на турска фирма, пътуващи по линията Истанбул-Силистра превозват контрабандно акцизни стоки. Проверката е била направена, след като те влезли в страната през граничния пункт Малко Търново. Полицаите проверили и района и помещенията на пункта, в едното от които е бил открит нелегалният товар.

По случая е образувано досъдебно производство.