Мярка за неотклонение „задържане под стража" е наложена на 23-годишен криминално проявен от Каспичан.

При претърсване в жилището му са открити металотърсачи, антични монети и предмети, наркотици.

В хода на проведената от служители на ОДМВР-Шумен операция са задържани още двама негови познати, от жилищата на които са иззети над 600 грама канабис.

В дома на 23-годишния С.Р. от Каспичан, освен пакетчета с канабис, служителите на реда попаднали на три металотърсача, над 820 антични  монети и предмети от археологични обекти, 27 патрона различен калибър.Иззет е и компютър.

По данни, събрани до този момент през периода 2009- 2010 г. С.Р. се е занимавал основно с разпространение на дрога в Каспичан и Нови пазар.

Това е потвърдено и от разпитаните пред съда 13 негови клиенти.

След постановление на прокуратурата за 72-часово задържане, вчера е последвало решение на Шуменския съд  - наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" във връзка с привличането му като обвиняем за престъпление по чл. 354 а, ал.1 от НК за придобиване, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение.

Полицейската операция е продължила и на 8 януари, когато служителите са претърсили жилищата на двама познати на задържания, откъдето са иззети общо 615.8 грама пакитиран канабис.

Част от наркотика е открита в дома на М.М., известен на полицията, а друга - в къщата на 40-годишния Р.Х.от село Каспичан. Двамата също са задържани - на този етап в рамките на полицейските правомощия.