34-годишен бургазлия с прякор Цайса, който по твърденията на МВР е криминално проявен, е задържан за 72 часа за притежание на различни наркотици, съобщиха от МВР-Бургас.

Мъжът е бил спрян от полицаи на входа на Бургас от Созопол, управлявайки лек автомобил. При проверката са открили у мъжа две пликчета с кокаин.

При последвало претърсване на къщата, обитавана в момента от Цайса в бургаското село Маринка, са намерени и иззети полиетиленов плик с канабис, плик със семена от канабис, полиетиленов плик с над 10 розови хапчета метамфетамини и разпръсната тревна маса за сушене, съхранявана в стопанска постройка към кащата.

От МВР твърдят, че 34-годишният мъж е един от основните ръководители на наркогрупа, гравитираща към Димитър Желязков (Митьо Очите) до 2007 г.

Изтърпявал е присъда от 3 години и 8 месеца лишаване от свобода за участие в организирана престъпна група с лидер Димитър Желязков, като наскоро бе освободен от бургаския затвор. По време на изтърпяване на присъдата съществуват данни че вместо да полага труд, се занимавал с пласиране на наркотични вещества, твърдят от МВР.

По този повод е спрян от работа и е продължил да изтърпява присъдата си в корпуса на бургаския затвор.

Години по-рано Цайса участвал при побоя на двама свидетели по дело за наркоразпространение, осъществен в с. Баня, посочва от МВР.