Дизайнерът Евгени Петков работи усилено по колекцията си, която ще представи в Дюселдорф в началото на февруари. “За да подготвя всичко навреме се наложи да направя фотосесия навръх рождения си ден – 28 декември”, сподели Евгени пред наш репортер.

“Фотосесията е задължителен елемент от предварителната подготовка за изложението в Дюселдорф. Освен това смиките влизат в електронен каталог. Харесва ми, че организаторите са акцентирали на младите творци. При добро представяне ще бъдем включени в световния каталог на изложението Боди Лук”.

За колекцията, която подготвя Евгени сподели само, че това е бельо, провокирано от темата “Мулен Руж”. “Харесвам Париж, това е много
специално място за мен, което ме провокира непрекъснато.”   

Ботевградчанинът в момента е студент по мода в Нов български университет. Партньор на изложението в Дюселдорф пък е Българската камара за мода, на която е член Евгени. По предварителна информация там ще бъдат и марки като Келвин Клайн и Дизел. “С това изложение откривам новата година. Очаквам тя да е динамична и изпълнена с много мероприятия. Където и да съм по света, Ботевград остава любимото ми място”, казва младият дизайнер.