Общинско предприятие „Туризъм“ представи туристическия потенциал на община Ботевград в рамките на международното изложение „Ваканция & СПА Експо“ 2024 от 13-ти до 15-ти март в „Интер Експо център“ – София.


40-то юбилейно издание на събитието беше открито от министъра на туризма Зарица Динкова, която благодари на всички изложители и посетители за интереса, който проявяват към туризма. Традиционно Община Ботевград се представи на щанда на Министерство на туризма. 


Форумът предоставя възможност за акцентиране на разнообразните възможности за туризъм, които районът на Ботевград предлага. За поредна година ОП „Туризъм“ представи природните и културно-историческите забележителности на региона, най-атрактивните обекти и събития в община Ботевград, както и  традиционните за село Врачеш занаяти - производство на бъчви и икони. 


Най-голям интерес у посетителите предизвикаха Липнишката екопътека, общинска почивна база „Боженишки Урвич“, както и възможностите за еднодневен туризъм. Потенциалните възможности за провеждане на „Зелени училища“ пък бяха във фокуса на туроператорите.


В юбилейното издание на  „Ваканция & СПА Експо 2024“ участие взеха над 200 туристически изложители от Европа, Африка и Азия. Страна-партньор на „Ваканция & СПА Експо 2024“ е Република Мадагаскар, а посетителите имаха възможността да се запознаят с туристическите продукти на Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия и др.