Преди повече от година Невена Цонева и музикалната компания Вирджиния Рекърдс се хванаха за гушите, заради желанието на айдълката да прекрати сключения договор с тях.

Тя заведе два иска срещу бившите си продуценти, а те от своя страна започнаха да я съдят, че е прекратила договора си без причинно.

На 14.01.2011 г., по повод повдигнатия от Вирджиния Рекъдс въпрос за некоректност, Софийски градски съд, като първа инстанция,  постанови решение, с което осъди компанията да  заплати неустойки за неизпълнение на договорните си  задължения към Невена.

"Постановеният съдебен акт  потвърждава правотата на моите действия по развалянето  на горепосочения договор и сочи, че те не са  резултат на проявен каприз  от моя страна или „индицентно решение", както беше разпространено в публичното пространство от страна на управителя на Вирджиния Рекъдс" - коментира случилото се певицата.

Нека припомним, че Невена Цонева подписа ексклузивен договор с продуцентите си от Вирджиния рекърдс, след като през 2007 година спечели първия сезон на музикалното реалити шоу Music Idol.