Голям проблем има филиалът на Спешна помощ в Правец. От 2 месеца линейка в движение ту има, ту няма… Филиалът разполага с един УАЗ, който се използва за придвижване до махалите, тъй като е високопроходим, и един Ситроен, който обаче не може да стигне до по-отдалечените села, камо ли до махалите.

Почти никога обаче двете линейки не са движели едновременно. В последните два месеца проблемът е особено остър. Едва на 9 януари Ситроенът дойде след близо два месеца ремонт, а УАЗ-ката и в момента стои разглобена пред поликлиниката – сега пък има проблем с кардана.

Така животът на нуждаещите се от Спешна помощ пациенти буквално е изложен на риск. Особено сложно става за хората от отдалечените махали, до които няма как да се стигне.

В тези случаи пренасочваме към филиалите в Ботевград и Етрополе, обясни завеждащият СП – Правец д-р Енчев. Пред наш репортер той заяви, че е информирал своевременно ръководителя на Спешна помощ за София област д-р Торнев. Той пък отговорил, че е запознал  министъра на здравеопазването с проблема в Правец.