От здравното министерство определиха скандалния случай като "глупав"


Пред дни Павлина става свидетел на странна ситуация - линейка вместо пациенти превозва мебели. Скандалният случай предизвика уволнението на директора на Спешна помощ за София-област.


„Един мъж и една жена подреждаха мебели, подпираха ги и така нататък това, което аз видях продължи 5-10 минути, аз ги снимах и изчаках линейката да тръгне за да снимам номера”, разказа Павлина Евтимова-Атанасова.


Откриваме линейката в автопарка на Спешна помощ София област. Паркирана е пред филиала в Костинброд. В медицинския журнал, курсът със столове и гардероби е отбелязан като "служебен".


Служителите на Спешна помощ ни разказват, че екипът, транспортирал столовете, не е бил на смяна. Били са на работно посещение в Центъра за спешна помощ в София, оттам им дали нови мебели. Твърдят, че това не е практика.


От здравното министерство определиха случая като "глупав" и уронващ престижа на гилдията. И уволниха директора на спешна помощ София-Област. През целия ден не го открихме.


„Няма значение дали са били за лична, обществена или друга употреба - линейката не е за транспорт на мебели, с нея се транспортират пациенти!”, подчерта зам.-министърът Ваньо Шарков.