„Трябва да се въведе ред…”

Под понятието „Да се въведе ред…” могат да се разберат или подразберат много неща. Включително и това да се спре безразборното лепене на некролози, афиши и всякакъв вид и род информация. Впрочем в това отношение има въведен някакъв ред от хората,  без някой да им е казал къде и какво може да се лепи.  Принципът е един – да се залепи там, където минават повече хора и информацията ще достигне по-бързо до повече читатели. Отлично място за разпространяването на всякакъв род информация са автобусните спирки.
Точно към тези места са се насочили и от общинската фирма „МИР”, където са поставили дървени табла, предназначени за залепване на некролози, афиши, съобщения и всякакъв род и вид информация. Вместо по стените, оградите и навсякъде наоколо.
За да се въведе някакъв ред в това досегашно безразборно лепене. Само, че в нашия град има хора, които или са против всякаква инициатива на спомената фирма и след нея разрушават направеното или са въобще против въвеждането на какъвто и да ред.
Така е при сегашния случай, в който ви показваме снимка на нарочно изтръгнато от земята табло на спирката на ул. „Манастирска”. Има такива опити и на други места.
Кой, кога, защо и по какъв начин посяга на такива неща е работата на други органи. Ние отново задаваме въпроса: „Етрополе ще стане ли европейски град?!” Каквото и да означава такова определение.