След изиграването на срещите от НБЛ през последния уикенд завърши и първата половина на първенството при мъжете. Вече бяха изиграни 14 кръга, като до края на първенството остават още толкова. Вече са известни поставените отбори за предстоящия жребоий за Купата на България. Това са първите четири тима във временното класиране - Лукойл Академик, Левски, Балкна и Рилски спортист. Те не могат да се срещнат помежду си на четвъртфиналите и ще имат съперници измежду Евроинс Черно море, Ямбол, Спартак Плевен и Черноморец.

Жребият за четвъртфиналите ще се тегли на 27 януари. Отборите пък могат да подават заявки за домакинство до утре -18 януари. Кой ще приеме финалите за Купата ще бъде решено на заседание на Управителния съвет на БФБ, което е на 21 януари.

Дирижиран жребий ще има и за полуфиналите. Победителите от двойките, в които ще участват Лукойл Академик и Левски ще имат за съперник победителите от двойките с Балкан и Рилски спортист. Също така това означава, че Лукойл и Левски могат да се срещнат чак на финал.