След не дългата почивка след края на есенния полусезон футболистите от професионалния футболен клуб „Чавдар” Етрополе проведоха вече и първата си тренировка на стадион „Чавдар”. След планираната на 19 януари контролна среща  в Правец с отбора на „Славия” – София започват усилено подготовката си за новия полусезон. Има уговорени срещи и с отборите на Грудово и Сливен.
Първият подготвителен лагер от 10 дни ще бъде на местния стадион, след което футболистите ще продължат подготовката си в Слънчев бряг. След нови 10 дни тренировка в Етрополе, отборът заминава за Сандански.
Първенството започва отново на 10 март 2008 г, поради което е и напрегнатата програма на футболистите.
От нова година в тима на „Чавдар” са привлечени две нови попълнения-халфът Христо Марков и централният нападател Румен Рангелов от столичния „Локомотив”.   Друга промяна в състава е освобождаването на трима досегашни играчи – Андрей Андреев, Владимир Владимиров и Емил Борисов.
Ще припомним, че през миналата година ФК „Чавдар” достигна до осминафинал в надпреварата за Купата на Република България.
В момента отборът е на второ място в Западната „Б” група, което му дава реални шансове за бараж за елитната „А” професионална футболна група.