Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов посетиха Ботевград по повод откриването на Дом за възрастни хора "Д-р Адриан Атанасов". Гостите бяха посрещнати с питка и мед. Към официалните лица специален поздрав отправи талантливата Любомира Вушева с песента „Една българска роза”. Кметът на Ботевград Георги Георгиев връчи символичния ключ на града на премиера Борисов. След тържествения водосвет, отслужен от отец Борис, Бойко Борисов и Георги Георгиев прерязаха лентата на Дома за възрастни хора. Премиерът благодари за топлото посрещане. Той честити социалната придобивка на ботевградчани и каза, че тя е изградена със средства, отпуснати от държавата и общината /над 1 250 000 лева са вложени в изграждането и обзавеждането на Дома за възрастни хора, според отчета на кмета Георгиев за миналата година/. "И да ми запазите една стая в Дома", не пропусна да се пошегува министър-председателят.
Бойко Борисов и официалните гости разгледаха Дома за възрастни хора, който е с капацитет 60 потребители, а в трапезарията му ще се хранят още толкова социално слаби жители на общината. За премиера имаше специален подарък от членовете на пенсионерската организация в село Врачеш – дървено буре с ракия.
На откриването на Дома за възрастни хора присъстваха още: депутатите от ПП „ГЕРБ” Даниел Георгиев, Емил Димитров и Светлин Танчев, областният управител Красимир Живков и други представители на областната администрация на Софийска област, председателят на ОбС Маргарита Кирова, секретарят на община Ботевград Цеца Иванова, общински съветници, представители на местната структура на партия „ГЕРБ”, кметове на общини в Софийска област, граждани.

Домът за възрастни хора получи специален подарък от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева - икона на Св. Мина - покровител на семейството и на всички вярващи хора.