Задържан е извършителят на двойното убийство на възрастно семейство в русенското село Хотанца. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Фокус.

Припомняме, 72-годишен мъж и 65-годишната му съпругата бяха намерени мъртви в дома им в селото на 24 януари. Жертвите бяха намерени в различни помещения, в различни пози, с множество наранявания по главите, фрактури на черепите и обилна кръвозагуба.

По думите на Цветанов задържаният е направил самопризнания и е посочил мястото, където е захвърлил брадвата - в близост до къщата, където е станал и самият инцидент.

Вътрешният министър поясни, че мотивът за двойното убийство е много тежък и притеснителен. Заподозреният е дължал около 200 лева, които е трябвало да върне не по-късно от събота. Той отишъл при семейството, а малко след това избухнал скандал. В разгара на разпрата мъжът взел решението за убийството.

Цветанов каза още, че малко след това задържаният е пътувал до Испания, а на връщане е заловен.

Той няма криминални регистрации. Той е млад човек, със семейство. Най-вероятно осъзнава и разбира какво е направил, но за съжаление фаталният край е факт, коментира още вътрешният министър.