Двама мъже от великотърновското село Камен бяха задържани при специализирана операция срещу телефонните измами, извършена от разградските криминалисти. От МВР съобщиха, че Е.М. /24 г./ и В.П. /21 г./ са „разгърнали бизнеса си" на териториите на  Разград, Варна и Пазарджик. Двамата са криминално проявени и осъждани за подобни престъпления.

Техни жертви отново ставали предимно възрастни хора. Схемата е добре позната - единият от мъжете се представял за близък на жертвата и твърдял, че е причинил ПТП, при което е пострадало дете, починало по-късно.

Другият от извършителите се представял за служител от МВР, който допълвал щрихите с офертата, че срещу суми от порядъка на 8 - 10 хил. лв. може да скъса документите и да пусне роднината през задния вход на полицейското управление. В два от случаите измамниците искали и златни накити.

До момента е установено, че по тази схема в периода май 2010г. до януари 2011г. двамата задържани са успели да измамят 16 души и да приберат 32 030 лева и голямо количество златни бижута. Най-големият удар на дуото възлиза на 10 хил. лв., прибрани от жена от град Исперих.

На двамата мъже са им повдигнати обвинения. Издирват се и евентуални техни съучастници.