Митничари на граничния пункт Капитан Андреево са задържали голямо количество спортни текстилни стоки, нарушаващи права по търговска марка, съобщиха от Агенция „Митници".

Митничарите проверяват товарен автомобил с български регистрационен номер, пътуващ от Турция за София. При прилагане на гранични мерки за защита на права върху интелектуална собственост съгласно Регламент 1383/2003г. на Съвета на ЕС и ЗМГО, са задържани общо 8900 чифта чорапи носещи търговска марка "NIKE" и 90 пижами носещи търговска марка "HELLO KITTY".

Текстилните изделия се намират в 16 чувала от общо 393 колета превозвани в камиона с карго стоки и пораждат основателни съмнения за нарушаване на права върху интелектуална собственост.

Също на пункт „Капитан Андреево" вчера е бил проверен автобус, превозващ предимно гръцки пътници и пътуващ по направлението от Турция - София - Гърция. При проверката са били иззети 583 текстилни изделия - блузи, тениски, чанти, спортни комплекти, пораждащи основателни съмнения за нарушаване на права върху интелектуална собственост.

Артикулите са собственост на двама гръцки граждани. Задържаните стоки носят сходни и идентични фигуративни търговски марки на търговки марки: ADIDAS, TOMMY HILFIGER и PRADA. В изпълнение на Регламент 1383/2003г. на Съвета на ЕС и ЗМГО ще бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки.