През уикенда се проведе първият кръг от републиканското първенство по билярд- Пул - девета топка, информират от ПРофайл. Предаването Фитнес мания беше официален медиен партньор на шоуто като засне документален филм от организирането и провеждането му,който ще може да гледате по телевизия Мсат, ТВ Черно море, сателитна телевизия България ТВ, регионална ТВ Бац и интернет телевизия Гордими.

Водещият на предаването Кирил Вълчев-Скалата награди победителките в женската категория и игра с победителката Мария Левова,която му пусна победата. Кирил го прие за късмет на начинаешия и се зае да си припомни годините от миналото,когато играешебилярд с приятели от квартала.  Най ентусиазираните малчугани бяха на 8 и на 10 години, представители на спортен клуб „Сейф".

Домакин на събитието бе спортен клуб „БСД". На турнира присъстваха 100 състезателя от цялата страна, като от години не е имала такава активност и интерес към този „нов спорт". При жените първа стана Мария Левова от Пазарджик,която успя да победиКристина Златева, миналогодишна републиканска шампионка на десета топка. Примъжете първи стана Стоян Цанков на 19 години,отстранявайки ЛюдмилГеоргиев. Генерален спонсор на турнира беше Джак Даниелс.