Нов исторически медал за отбора, тъй като при момичета това е първи медал от европейско първенство!


Марина Михайлска завоюва сребърен медал на Европейското първенство по таекуондо за кадети в Белград, Сърбия! В първата среща с тотална доминация прегази състезателката от Украйна. В 1/4 финал се изправи срещу световната шампионка от Италия - Вирджиния Лампис. След много динамичен и оспорван мач Мими детронира световната шампионка, която бе поставена под номер 1 в схемата. На 1/2 финал Мими се изправи срещу представител на домакините от Сърбия, с която не срещна никакви затруднения.


На финал се изправи срещу състезателката от Гърция, Параскев Калагирпу, която е другата медалистка от последното световно първенство, което бе преди два месеца в Босна и Херцеговина. Интересен факт е, че и трите медалисти от последно световно са именно от Европа, което направи конкуренцията изключително силна.


Поздравления и за Методи Методиев, на когото една точка не достига срещу състезателя от Турция, за да продължи в мачовете за медал. За него това бе и първи турнир от висок форум, на който се справи отлично.