Любители рибари от сдружение "Тракиец" искат среща с директора на ИАРА - Хасково д-р Милчо Милчев. "Причината е, че въпреки проверките, бракониери продължават да ловят с мрежи на водоемите", уточни Николай Колев, който е член на сдружението.

През октомври миналата година организацията на любителите рибари стартира акция за набиране на средства за зарибяване на язовир "Тракиец", припомня haskovo.info.

До края на декември са събрани 3000 лева. Ентусиазмът на любителите обаче секнал, тъй като те нееднократно ставали свидетели на бракониерски набези.

"Д-р Милчев не може да се справи с нарушителите. Трябва да се измисли вариант на язовир "Тракиец" да има постоянна охрана. Знаем, че в ИАРА парите не достигат. Съгласни сме да събираме дарения за гориво на инспекторите", предложи Николай Колев.

"Освен гориво трябват и хора", коментира д-р Милчев. Той бе категоричен, че ще се отзове на поканата за среща с любителите рибари.

"Ако могат да осигурят доброволци, ние можем да се ангажираме с охраната на язовира", обеща началникът на ИАРА - Хасково.