МТД „Родина” ще прекрати дейността си на територията на нашата община. Това ще стане през февруари, когато за последно ще заседава ръководството на туристическата организация. Мотивът за крайното решение, което предстои да вземат младите туристи, е отстраняването на Мирослав Луканов от секретарското място по време на местните избори. Да припомним, че кандидатът за кмет тогава Георги Георгиев, който е и председател на МТД „Родина”, поиска оставката на Луканов заради това, че е получил финансова подкрепа от неговите опоненти Михаил Михайлов и Павлин Марков за юбилейното честване на хижа „Рудината”. Секретарят на туристическото дружество върна парите, а празничната програма, подготвена с толкова ентусиазъм от членовете на дружеството, не се състоя.

Мирослав Луконов ще продължи да се занимава с туристическа дейност. Той ще стане изпълнителен секретар на младежкото туристическо дружество в Пловдив, където продължава образованието си във висше учебно заведение – научи наш репортер.

Не се знае обаче каква ще бъде съдбата на хижа “Рудината”, която бе дадена за стопанисване на МТД “Родина”. По непотвърдена информация общината ще направи постъпки да вземе обекта от държавата. А какво следва по-натам – близкото бъдеще ще покаже.