В ОУ „Васил Левски” - Ботевград се проведе среща-разговор между пенсионирани и настоящи учители в учебното заведение. Тя е част от десетдневката, посветена на 138 години от смъртта на патрона на училището. Срещата-разговор се състоя по инициатива на директора на ОУ „Васил Левски” – Петко Маринов. Тя започна с музикално-поетична програма, представена от ученици.
Петко Маринов приветства учителите с „добре дошли” и ги увери, че никога няма да бъдат забравени от по-младите им колеги. „Винаги има какво да се научи от вас. Вие оставихте незаличима диря в развитието на училището”, каза директорът на ОУ „Васил Левски”.

„Успяхте пак да ни развълнувате, успяхте пак да ни върнете назад във времето, за да си спомним за всичко онова, което сме извървяли в своя творчески и житейски път от дома до училището. Всеки ден с желание идвахме към тази голяма и красива сграда за нас и чакахме посрещането на цели ята ученици, които ни пълниха душите. Никога няма да пренебрегнем вашите покани както до сега, така и за в бъдеще, защото по този начин не се чувстваме изолирани, а свързани плътно с вас и с всичко, което сме преживели в своя живот”, каза от името на пенсионираните учители Мария Петрова – учител по математика.

„Винаги, когато чуя името Левски, сърцето ми трепва, защото го свързвам с училището. За мен на първо място беше работата ми в училище, след това семейството и всичко останало. Вярвам, че за всички колеги е било така, защото бяхме един много сплотен колектив. Всички заедно участвахме в ремонтите на училището, в изграждане на новата сграда, на Актовата зала, подготвяхме заедно извънкласните прояви. Бяха години, изпълнени с радост и вълнение”, допълни учителката по биология Мария Цонкова. 

Срещата продължи с непринуден приятелски разговор между поколенията учители. Много смях и малко сълзи предизвикаха незабравимите спомени от изминалите години в любимото училище.