Финалната четвърта версия на браузъра Firefox трябва да бъде официално предложена за изтегляне до края на март тази година. Според настоящите планове дотогава ще се появи още една Beta версия, пише kaldata.com.

Все пак обаче, ако се появи необходимост от това, предвидената дата може да бъде отложена. "Възможен фактор за подобно развитие в този контекст би било, например, откриването на сериозни грешки в браузъра", казва Джей Съливан, вицепрезидент на Mozilla.

Малко след публикуването на Firefox 4.0 за настолни компютри ще се появи и финалната версия на Firefox 4 Mobile за Android. "Развитие на браузъра за други мобилни платформи за момента не се очаква", каза наскоро шефът на разработчиците на Firefox Майк Белтцнер. Наскоро той също потвърди, че до публикуването на първия Release Candidate (RC) на Firefox 4 трябва да излезе още една Beta версия.

В интернет вече бяха публикувани и първите дизайнерски концепции за следващата версия. на Firefox - 5.0 . Очаква се тя да излезе още през тази година.