Състезание по английски език се проведе днес в ОУ „Васил Левски” – Ботевград. В надпреварата участваха два представителни отбора – на 6 „а” и 6”б” клас. Те мериха сили в пет кръга. В първия трябваше да решат кръстословица, във втория – да напишат миналата форма на неправилните глаголи, които изтеглиха предварително, в третия – да залепят по 12 листчета с написаните върху тях продукти, които се използват за приготвянето на пица и овчарска салата, в четвърти кръг трябваше да изпишат по едно заглавие от поредицата „Хари Потър”, като подредят правилно буквите от изтегления плик, в петия – да открият думи на Апостола в превод на анлийски език. Работата на отборите следеше жури в състав: Снежана Геновска – преподавател по английски език, Висил Василев - зам.-директор на ОУ „Васил Левски”, и Цецка Доцинска – психолог. На първо място - с 61 точки и по-добро време за изпълнение на задачите, бе класиран отборът на 6”б” клас. Другият отбор постигна резултат от 51 точки и получи специална похвала от психолога за работата си в екип. 
Победителите получиха медали и грамота от директора на училището Петко Маринов. Той благодари на учителката по английски език Анелия Йорданова за работата по организиране и провеждане на състезанието, което е част от десетдневката, посветана на патрона на учебното заведение.
За всички участници и за публиката, която също имаше възможност да демонстрира познанията си по английски език чрез интерактивна игра, имаше по парче от голямата торта на победителите. Поздрав към всички присъстващи отправи талантливата възпитаничка на училището Любомира Вушева. Тя изпълни песен на Анастейша.