По повод Националния празник на страната Трети март в Етрополе се очаква да изнесе концерт Държавният фолклорен ансамбъл „Тракия” с главен художествен ръководител  проф. Даниела Дженева.
При хубаво време концертът ще е на централния площад и е част от честванията в града.

Фолклорен ансамбъл “Тракия” – гр. Пловдив е създаден през 1974 г.
Главен художествен ръководител и хореограф е проф. Даниела Дженева.
Диригент на оркестъра Стоян Пауров, диригент на хора Николай Мутафчиев.
Творческият облик на “Тракия” е създаден от проф. Кирил Дженев и се развива през годините с помощта на най-големите автори в областта на фолклора – доц. Стефан Мутафчиев, академик Николай Кауфман, Коста Колев, Живка Клинкова и много други. Съществен принос за този неувяхващ творчески заряд винаги са имали и изпълнителите, които са настоящи студенти и вече завършили специалисти от Академията за музикално и танцово изкуство.
Вече 33 години “Тракия” е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор, обреди и легенди. Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области. Специалистите окачествиха участието на “Тракия” в Първия преглед на държавните и професионални ансамбли за народни песни и танци в Благоевград през 1976 г., като “кулминация” на целия преглед, като “атомен взрив” на прегледа.
Десет години по-късно по време на третия преглед в гр. Кюстендил (единственият с конкурсен характер) “Тракия” печели шест първи и две втори награди във всички възможни раздели за авторство и изпълнение.
До сега са изнесли хиляди концерти във всички краища на България и 52 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и много други.
Стотици и хиляди почитатели на "ТРАКИЯ” имат касети, плочи или диск със записани изпълнения. Ансамбълът е оставил в съкровищницата на БНТ серийният филм “Танците на българина” и други редки художествени филми, записи от концерти и музикални филми за немската телевизия МДR, швейцарската национална телевизия, Нова телевизия, Евроком, МSAT и други кабелни телевизии.
През месец октомври 2004 година на “Прегледа на професионалните и държавни ансамбли” в град Плевен, ФА “ТРАКИЯ” се представи с премиерния музикално-танцов спектакъл „Хубава Яна”  – идея и хореография на проф. Даниела Дженева. За авторството на този спектакъл Дженева получи наградата “ Пловдив 2005 ” и „Кристална лира”.