Ирландски туристи са предизвикали инцидент в бирария в Банско.

При сбиването има и пострадал, който е настанен в болница, съобщи пресцентърът на Областната дирекция /ОД/ на МВР в Благоевград.

Инцидентът е станал тази нощ около 1.20 часа, когато е получен сигнал в Районното управление на полицията в курортния град.

Полицейски служители се отзовали веднага на повикването и прекратили боя между група ирландски туристи и персонала на бирарията.

При сбиването са пострадали В. У. /33/ от Пловдив - управител на заведението, и ирландският гражданин У. А.

Двамата са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ в Банско, а ирландецът е настанен в болницата в Разлог без опасност за живота му, информираха от полицията. Получени са обяснения от участниците в инцидента.

Образувано е дознание по случая и е сезирана прокуратурата.

От ОД на МВР съобщиха, че за хулиганска проява в района на скизоната над Банско е задържан в местното полицейско управление вчера гръцкият гражданин Г. К. /44/.

Пияният гръцки скиор е предизвикал скандал със служители на фирмата, стопанисваща ски-съоръженията в м. "Чалин валог".

Той отказал да се подчини на полицейско разпореждане, държал се грубо и арогантно и в полицейското управление, където е бил доведен.

Чужденецът е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Материалите по случая са внесени в Районния съд в Разлог, за образуване на дело по Указа за борба с дребното хулиганство.