Престоят и паркирането на пътни превозни средства и влизането на граждани по столичния бул. „Черни връх” между бул. „Арсеналски” и ул. „Димитър Хаджикоцев” се ограничават за времето от 6 часа на 17 януари до отпадане на необходимостта. Причина за ограничението е посещението на руския президент Владимир Путин у нас на 17 и 18 януари. До 18 ч на 18 януари забраната за свободно придвижване е валидна за бул. „Витоша” между ул. „Алабин” и пл. „Св. Неделя”.

От 6 ч. на 17 януари ограничение за престой и паркиране на пътни превозни средства, както и на придвижване на граждани е в сила още по бул. „Брюксел" между бул. „Цариградско шосе" и аерогара „София" , ул. „Зорница" между ул. „Димитър Хаджикоцев" и бул. „Арсеналски" и по ул. „Димитър Хаджикоцев" между бул. „Черни връх" и ул. „Зорница" , от 12 ч. по ул. „Милин камък" между булевардите „Св. Наум" и „Джеймз Баучер", от 21 ч. по бул. Арсеналски между бул. Черни връх и ул. „Богатица”.

Забрана за свободно придвижване на граждани, както и на престой, паркиране и влизане и в двете посоки се налага от 16.30 ч. на 17-ти по бул. „Витоша" между булевардите „П. Славейков" и „П. Евтимий" и ул. „Фритьоф Нансен" между булевардите „П. Евтимий" и „В. Левски". Тази забрана е валидна и за 18-ти януари от 6 до 18 ч. по ул. „Гурко" между улиците „Г. С. Раковски" и „Дякон Игнатий" в посока към ул. „Княз Ал. Батенберг" и по ул. „Гурко" между улиците „Дякон Игнатий" и „Княз Ал. Батенберг". Ограничението важи от 10 до 12 ч. на 18 януари по ул. „Шипка" между бул. „В. Левски" и ул. „Сан Стефано" , а от 16 ч. и по ул. „Черковна" между ул. „Оборище" и бул. „Ситняково".

На 18 януари от 6 ч. строгите ограничения се налагат по улиците Оборище, 11-ти август, 15-ти ноември, Московска, Шипка, Раковски, Цар Иван Шишман, Аксаков, Дякон Игнатий, Леге, площадите Народно събрание и Николай Гяуров, паркингите пред х-л Радисън, Националния исторически музей и резиденция Бояна. Пред х-л Шератон паркингите се закриват. Още от 17 януари пък се налага забрана за престой и паркиране и се ограничава влизането на граждани на паркингите в района на НДК и по почти всички улици в централна градска част.

От 7 до 12 ч на 18 януари ще се закрият спирките на тролейбусна линия № 9 на ул. „Г. С. Раковски" при ул. „Московска". Частично ще се налагат и промени в маршрутите на тролеи с № 9, автобуси по линия 102 и 284.