Българската премиера на луксозното четириврато купе Mercedes-Benz CLS се състоя в шоурума на марката в София. Елегантният суперавтомобил бе посрещнат с изискано парти, музика и модно ревю. Саня Борисова и Ирен Онтева така и не успяха да засенчат главната звезда на събитието - CLS.

Новото задвижване на CLS, BlueDIRECT V6, е разработено с леки конструктивни материали. Оборудвано е със система за директно впръскване с насочена струя и пиезоинжектори, 4 клапана на цилиндър, както и регулируеми разпределителни валове за смукателните и изпускателни клапани.

Допълнително е подобрена и енергийната ефективност на спомагателните агрегати. Така CLS 350 BlueEfficiency икономисва гориво, снижава емисиите на въглероден диоксид и повишава ходовата култура. Мощността е 225 кВт, а максималният въртящ момент от 370 НМ е на разположение още при 3500 об/мин.

CLS 350 BlueEFFICIENCY разполага и с функцията ECO Start-Stop: тя изключва двигателя при престои и при движение по инерция, снижава разхода на гориво и емисиите. Чрез новата система за управление, двигателят автоматично се стартира наново в момента на задействане на педала на газта.

Въпреки впечатляващите динамични показатели, новият CLS 350 изразходва едва 6,8-7,0 л/100 км. Цените започват от 99 268,15 лв. без ДДС и такси.