Крадец открадна автомобил „Мерцедес", в който се е возило едно от внучетата на министъра на културата Вежди Рашидов, съобщи БТА.

От пресцентъра на МВР посочват, че към 8.20 часа тази сутрин на тел. 112 е получен сигнал за откраднат луксозен автомобил. Припомняме, в същото време културният министър даваше пространно интервю в сутрешния блок на БНТ.

Сигналът е подаден oт сина на културния министър Вежди Рашидов Вадим, допълва Дарик. Той съобщил, че сутринта тръгнал с колата си „Мерцедес" - S класа, за да закара двете си деца си на училище.

По първоначални данни, бащата слязъл да изпрати първото до входа на училището му в района на „Интерпред".

Оставил детето и се насочил към автомобила, за да продължат с второто дете към неговото училище.

В този момент видял, че автомобилът му потегля заедно с детето вътре - момиче на 9 години. То е невредимо.

Минута по-късно колата спряла на следващата пресечка, детето слязло, а мерцедесът продължил в неизвестна посока. Бащата бързо съобщил за случилото се на тел. 112 и сигналът е предаден на СДВР. Екипи на полицията незабавно са предприели издирване.

Около час по-късно, към 9.30 часа, скъпият автомобил е открит в района на ж.к."Бокар". Предстои оглед за изясняване има липси от колата. Продължава работата за издирване на извършителите.

По-късно министърът на културата Вежди Рашидов благодари на органите на реда за бързата реакция и оказаното съдействие.

В специално изявление министър той заявява:

"По време на инцидента тази сутрин бях в телевизията. Не знаех за случилото се, научих го от премиера Бойко Борисов, който ми се обади по телефона. Веднага след това говорих и с министър Цветан Цветанов.

Двамата ме увериха, че са взети всички мерки по случая. Изказвам своята благодарност на премиера, на министъра на вътрешните работи, както и на директора на Първо районно управление на МВР в София Евгени Игнатов и на служителите на районното управление.

Не знам имената на всички служители на реда, ангажирани със случая, за да им благодаря лично. Бързата реакция на МВР е поредното доказателство, че държавата последователно и ефективно се бори с престъпността.

Убеден съм в професионализма на органите на реда и съм сигурен, че същите мерки се предприемат и към всеки български гражданин, който е обект на посегателство."