Задържаният вчера на ГКПП-Капитан Андреево хероин е на стойност 8 656 200 лв. Това съобщиха на пресконференция днес окръжният прокурор и директорът на ОДМВР Хасково. Ударът на антимафиотите е резултат от координираните действия на хасковската прокуратура, ГДБОП, хасковските полицаи, Агенция „Митници" и американската Агенция за борба с наркотиците.

Припомняме, 96 кг. от наркотика бяха заловени от полицаи и митнически служители в тежкотоварен камион, превозващ торби с цимент. Униформените открили 3 сака и 3 полиетиленови торби, пълни с 183 пакета  с пресовки по половин кило кафяво прахообразно вещество, което реагирало на хероин при полевия наркотест.

В хода на операцията бяха задържани 26-годишния водач от Любимец, четирима негови съграждани (на 26 г., 30г., 34 г. и 43г.), 29-годишен от с. Радиево и 43-годишен от Нова Загора. Част от тях са познати на полицията.

Антимафиотите тръгнали по следите им, след като на 8 ноември в Одрин били задържани трима българи, които пренасяли 70 кг. хероин в лек автомобил „Мерцедес", а през януари тази година била хваната друга наркопратка от 25 кг. хероин, отново на Капитан Андреево.