Завърши ремонтът на спортно-тренировъчен център „Балкан”. Обновеният обект ще бъде открит официално до седмица. През това време той ще функционира, съобщи кметът на общината Георги Георгиев.
„Завършихме в срок ремонта на спортно-тренировъчния център. Над 100 млади хора ще могат едновременно да използват неговите възможности. Зимната пързалка може да побере едновременно 40-50 човека. Там има и стена за тренировки по скално катерене. В другите две зали ще се провеждат тренировки по акробатика и баскетбол. Напълно готова е и кафе-сладкарницата в спортния център”, каза градоначалникът. Той обясни, че учениците ще могат да ползват зимната пързалка срещу ученическа карта и такса от 1 лев. Допълнително ще се заплаща 1 лев за ползване на кънки. Предстои таксите за ученици и възрастни да бъдат утвърдени от Общинския съвет.
„Новото съоръжение наистина е уникално. 4 спортни клуба от други населени места поискаха да им предоставим възможност да го ползват, но аз казах на ръководителите им, че то е създадено за младите хора от нашата община. Ще се радвам, ако повече ученици посещават новия спортно-тренировъчен център”, допълни Георги Георгиев. Той съобщи още, че за управител на центъра е назначен Димитър Евстатиев, бивш футболист на „Балкан”.
Да припомним, че на сесията в края на февруари съветниците утвърдиха числеността на персонала в спортен център „Балкан” – 1 управител, 1 техник електро и хладилни съоръжения, организатор обучение – 2 щатни бройки,  1 работник за поддръжка на спортните съоръжения и 1 хигиенист.