В общинската администрация е внесено писмо от Александър Милчев - член на управителния съвет на Сдружение „Спортен клуб ХК Балкан Ботевград“, с искане да бъде предоставен безвъзмездно за ползване недвижим имот — общинска собственост, за изграждането на многофункционална открита ледена пързалка. Тя ще се заледява през зимния сезон, като идеята е спортното съоръжение да се използва за тренировки от състезателите на хокейния клуб, както и другите клубове, практикуващи зимни спортове, регистрирани на територията на Община Ботевград. Става дума за откритите площадки за баскетбол до спортна зала „Георги Христов“. 


Намеренията на хокейния клуб е да се изгради временна ледена пързалка с голям размер. Както сме информирали, размерите на закритата ледена пързалка, построена преди точно 10 години, не отговарят на изискванията на федерацията по хокей на лед за провеждането на официални състезания. Поради тази причина ботевградските хокеисти играят домакинските си мачове в София. Ако проектът на хокейния клуб бъде реализиран, Ботевград ще разполага с единствената в България открита пързалка с официални размери.


Пързалката на открито ще се използва още и за свободно практикуване от гражданите на Община Ботевград, както и за развитие на дейности и инициативи, свързани с упражняването на зимните спортове от местни деца и младежи.


Искането на Сдружение „Спортен клуб ХК Балкан Ботевград“ е да използва общинският терен за периода от 01.11.2021 г. до 31.03.2022 г.


По този повод в Общински съвет Ботевград е внесена докладна записка, подписана от Цветослав Захариев. Тя ще бъде разгледана от местните депутати на редовното заседание, което е насрочено за 30 септември.