Петър Василев – Пинко е обжалвал пред Апелативния съд мярката “постоянно задържане под стража”, която му бе наложена от Окръжния съд. Молбата на 31-годишния мъж, който бе арестуван при акция “Пеперудите” в Ботевград, е уважена, научи наш репортер. Той ще бъде пуснат с мотива “да си гледа децата”. Според съда Пинко има постоянен адрес и няма опасност да се укрие до започване на делото срещу него.
Под парична гаранция от 3000 лева е пусната и В.С – също арестувана при акция “Пеперудите”.

Да припомним, че полицейска акцията “Пеперудите”, проведена на 8 март в Ботевград, бе насочена срещу проституцията и трафика на хора с цел сексуална експлоатация, пране на пари и други престъпления. Тогава бяха арестувани общо 12 души. Сред задържаните бе и лидерът на престъпната група, известен с прякора си Пинко. Седем от задържаните са сутеньори, охрана и шофьор на проститутките. Задържани бяха и четири проституиращи жени - от Ботевград и Пернишко.

При проверките на адресите полицаите откриха контрабандни цигари и алкохол, тетрадки с оборотите от дейността на момичетата, пет хиляди лева, 19 златни кюлчета всяко по около три грама. Проверяващите установиха, че собственикът на едно от жилищата, се е включил  незаконно към електропреносната мрежа. 
При акцията бяха иззети АТВ, мотоциклет “Хонда”, лека кола “ВМW” – седма серия и  “Ауди А8”,  собственост на лица от престъпната група.

Междувременно стана ясно, че под домашен арест е пуснат още един престъпник с богато криминално досие - Лало. Причината да бъде уважена молбата му за по-лека мярка е заболяване.