В първия ден от пролетта ПП ГЕРБ организира пролетното тържество на Дружеството на диабетиците „Вяра-Диабет”, което се проведе в ресторанта на хотел „Етрополе”.
Присъстваха народният представител Емил Димитров, кметът на Общината и  общински ръководител на ПП ГЕРБ-Етрополе инж. Богомил Георгиев, Росица Василева-организационен секретар на ПП ГЕРБ-Етрополе, Росица Иванова и Диана Петкова от общинската администрация, секретарят на читалището Румен Петров, Янка Филипова от Клуба на инвалидите и др. 
На тържеството беше и Диди Трайкова – координатор в Асоциация „Диабет” - София
След като представи гостите, председателката на Етрополското дружество на диабетиците Маргарита Стефанова поздрави присъстващите с настъпването на пролетта и благодари на Общинското ръководство за вниманието, което има към болните от диабет хора. Благодарности отправи и към ръководството на НЧ „Тодор Пеев-1871” за съдействието при организиране на мероприятия на диабетиците.
Приветствие по повод Първа пролет отправиха народният представител Емил Димитров, който засегна и дискутираният напоследък въпрос около софийския боклук и вероятността да се строи инсталация в Етрополе за изгарянето му. Словото на Емил Димитров качваме отделно 1:1, защото с него би трябвало да се сложи точка на този въпрос.
Кметът на Общината инж. Богомил Георгиев също поздрави присъстващите и връчи приветствения си адрес на председателката на Дружеството.
Приветствие и подарък връчи Диди Трайкова. С цветя и топли думи към тези, които страдат от коварната болест поднесоха Янка Филипова и Любка  Димитрова – председател на Клуба на пенсионера.
В програмата, която беше подготвена специално за тези хора, участваха група от танцовия ансамбъл с ръководител Калинка Пушкарова, детският състав за автентичен фолклор с ръководител Диляна Гоцева, тамбурашкият състав на Цветанка Николова, представители на литературен кръжок „Христо Ясенов” с ръководител Евгения Христов и съставът на Кирил Лихарев.
Във фоайето на ресторанта беше подготвена изложба с баници, баклави и други вкусотии, направени от членове на Дружеството. 
Тържеството завърши с веселие, подгрявано от младите танцьори.