Общинският съвет даде съгласието си пречиствателна станция за питейни води – с. Трудовец да бъде изградена върху четири имота, представляващи частна общинска собственост. Те се намират в местността „Пейовица”, близо до водостопанско съоръжение – Резервоар. Имотите са с обща площ 4 858 кв.м. За тях общината ще плати максимална пазарна цена 1000 лева на декар.
„Правителството пое ангажимент да осигури средства за пречиствателната станция в Трудовец. Така че парите, които ще отпусне общината, ще ни бъдат възстановени. Но дори това да не се случи, Трудовец, което е второто по големина село в Софийска област и нашата община, заслужава да има съвременна пречиствателна станция, за да са спокойни хората, че пият качествена вода”, каза кметът Георги Георгиев пред ОбС. Той съобщи, че проектът за съоръжението е готов. То ще пречиства 40 литра/с вода. Принципът на действие ще бъде като този на пречиствателните станции в местностите Власов рът и Чеканица /изгражда се в момента/ - чрез озониране на водата.
За реализиране на проекта общината ще отпусне до 360 000 лева от собствени средства, гласуваха още съветниците. „Проектът може да бъде реализиран до края на мандата, стига да не се случи нещо непредвидено”, допълни Георги Георгиев.