Софийска област е на 10-то място по брой лица, преброили се чрез попълване на електронни карти в Интернет – общо 34, 82 %.
В осем общини от областта електронно преброени са от 40 до 55 % от жителите и домакинствата в общината.
Софийска област е на 3-то място след Варна и София по преброени лица – 91,25 %, според събраните междинни резултати на 22 февруари.
През целия период на Преброяване 2011 г. – от 1 до 28 февруари Териториалното статистическо бюро /ТСБ/ поддържаше постоянна връзка с контрольорите и  преброителите от 22-те общини от областта. Служители от ТСБ – София посещаваха общините и извършваха  постоянен контрол на контрольори и преброители за обхват и вярно попълнени карти съгласно инструкцията. Не са констатирани никакви установени нарушения на Закона за преброяване на населението и жилищния фонд.
През целия месец февруари Областната преброителна комисия и ТСБ-София област поддържаше постоянна връзка с медиите за информирането им относно резултатите от всички етапи на преброяването. Бяха реализирани редица посещения в общините от отговорниците на ТСБ, от директора на ТСБ, от председателя на Областната комисия, а всички служители на ТСБ полагаха дежурства по график.
В началото на м. април се очакват първите обобщени статистически резултати от Преброяване 2011 година, които Председателят на НСИ – доц. д-р Мариана Коцева ще оповести около 5 април т.г.  на първата пресконференция за медиите.
Областната преброителна комисия ще проведе своето заключително заседание на 25 март 2011 г. от 11,00 часа в сградата на Областната администрация на Софийска област.