Манията по Фейсбук достига до всички социални слоеве. Множество политици избират социалната мрежа като място, където посланията им могат д адостигат до огромен кръг от хора. Наскоро от тази възможност се възползва и българският президент Георги Първанов.

На своята страница във Фейсбук той дава мнение по актуални теми и проблеми, засягащи вътрешната и външна политика на страната. Разбира се, най-голям акцент в публикациите на Първанов са събитията в Либия и отношението на България към военния конфликт.

От страницата научаваме, че Георги Първанов харесва повече чуждестранната литература, а сред любимите му книги са "Името на розата" на Умберто Еко, "Шифърът на Леонардо" на Дан Браун и "Полет над кукувиче гнездо" на Кен Каси. Сред българските заглавия той предпочита "Осъдени души" на Димитър Димов" и "Строители на съвременна България" на Симеон Радев.

Президентът разкрива и най-обичаните от него песни. Сред тях са патриотичните "Я кажи ми, облаче ле бяло..." и "Хубава си моя горо!" , но и изпълнения на световни легенди като Beatles, Rolling Stones, Елвис Пресли и Pink Floyd.

Георги Първанов не пропуска възможността да прави препратки към собствения си уебсайт, но засега не отговаря на десетките коментари на потребителите под публикациите му. Мненията на президента можете да видите тук... http://www.facebook.com/parvanovbg?sk=wall#!/parvanovbg .

За няколко дни Георги Първанов вече има над 2 300 почитатели на страницата си, а Фейсбук се превръща в истинска арена за сблъсък на мнения, коментари и анализи. Там могат да се видят и снимки на президента от официални събития.