Сайтът за социални контакти "Фейсбук" взе поредната си жертва - швейцарка, загубила работата си, след като работодателите й я засекли там по време, когато тя твърдяла, че е болна, съобщи Би Би Си.

Неназованата Интернет маниачка страдала от мигрена и казала на компанията си, Nationale Suisse, че трябва да лежи в затъмнена стая. Разкритието, че по същото време тя посещава любимия си "Фейсбук" разклатило доверието в жената и довело до уволнението й.

Пред швейцарски вестник пострадалата твърди, че е невинна. Жената, за която се знае че е от Базел, казала, че била в Интернет през своя iPhone докато лежала у дома. Според пострадалата, компанията й създала акаунт на фалшив потребител с цел да следи нейната активност онлайн. Подозренията й за измамата възникнали след изчезването на "приятеля" внезапно след уволнението й.

Логиката на компанията обаче си останала непоклатима: болните с мигрена, които са в състояние да посещават "Фейсбук", би следвало също така да могат да са на работа с мигрена. Това не е първият случай, в който популярният сайт, който неотдавна отпразнува 5 години от създаването си, се оказва въвлечен в трудови конфликти. Някои фирми изцяло забраняват посещенията в него в работно време. Други са уволнявали свои служители заради техни коментари по адрес на фирмите им онлайн.