Двама баскетболисти на Балкан бяха избрани чрез гласуване от феновете за участници в осмото издание на Мача на звездите. Това са Георги Давидов и Дуейн Мортън.

Най-много състезатели са от лидера Лукойл Академик - седем, но изненадващо  или не сред тях не е капитанът на тима Тодор Стойков. Варненецът, който е един от инициаторите за възстановяването на този двубой, за първи път не попада директно сред 20 избрани от феновете баскетболисти и ще трябва да изчака решението на треньорските екипи дали да бъде поканен за HDI Мач на звездите.

Домакинът Ямбол успя да вкара 6 човека звездния двубой, като сред тях е и треньорът Иван Чолаков, събрал най-много гласове сред наставниците на 8 отбора в НБЛ. Левски ще има петима участника, но само един българин в лицето на Константин Папазов.

Феновете на Балкан също ще се зарадват след като техния тим ще има двама участника, а отборите на Рилски спортист и Евроинс Черно море имат по един участник. Изненадващо Спартак и Черноморец  останаха без представители.

С най-много гласове от феновете е гардът на Лукойл Академик Брандън Хийт, следван от своите съотборници Дамян Стояновски и Дейвид Грийн. Хийт и Стояновски нямаха конкуренция за своите позиции и очаквано спечелиха голяма подкрепа, докато Грийн в последният момент успя да се пребори за първата позиция в конкурецията на Арън Харпър.


Сред българите с най-много гласове и убедително първо място е крилото на Ямбол Мартин Дурчев, следван от съотборниците си Николай Върбанов и Павел Маринов. Голямата активност на ямболските фенове на баскетбола, освен че помогна техният град да бъде домакин на събитието, успя да вкара общо 5 играчи, като 3 от тях най-вероятно ще бъдат титуляри в HDI Мач на звездите.


Най-оспорвано бе определянето на българите плеймейкъри. В крайна сметка, лидер стана младият национал Божидар Аврамов, който бе определен за  MVP на финалния турнир Купа България „Леденика”.  Втори в тази класация е Юлиян Радионов, а само на 60 гласа зад него е Александър Груев, но плеймейкърът на Рилски спортист за сега не попада в сред 10 участника. Една от най-големите изненади е отпадането на неизменният участник в HDI Мач на звездите Хрисимир Димитров. Пред него в класацията на неговия пост са Павел Маринов и Георги Давидов.


Утре Наставниците на двата тима Иван Чолаков и Константин Папазов ще обявят и последните участници в HDI Мач на звездите.

Участниците  определен от феновете след гласуване в www.all-star.bg

Плеймейкъри: Божидар Аврамов, Юлиян Радионов, Доминик Джеймс, Джейсън Кроу


Гардове: Иван Лилов, Станислав Говедаров, Брандън Хийт, Дамян Стояновски


Крила: Мартин Дурчев, Александър Янев, Девин Грийн, Арън Харпър
Тежки крила: Павел Маринов, Георги Давидов, Доналд Коул, Дуейн Мортън


Центрове: Николай Върбанов, Тенчо Банев, Прийст Лодърдейл, Травис Питърсън


Треньорски тандеми: Иван Чолаков и Росен Барчовски, Константин Папазов – Тити и Любомир Минчев