Facebook изтрива около 20 000 акаунта на деца дневно, които лъжат за тяхната възраст. Въпреки усилията да се приложи политиката за възрастта на социалната мрежа, много деца се регистрират, преструвайки се на по-възрастни, пише kaldata.com.

„Има хора, които лъжат. Има хора, които са под 13 години и имат достъп до мрежата. Facebook премахва по 20 000 акаунта дневно на хора под тази възраст," заяви Мозел Томпсън - директор на личните данни във Facebook.

Той допълни, че социалната мрежа работи върху проблема през цялото време. Признавайки, че механизма на Facebook за засичане на лъжците не е перфектен, от компанията казват, че скоро ще наемат експерти в кибер сигурността.

Но все пак понякога децата искат да се свържат с приятелите си или роднини и изтриването на акаунта не е решение, защото те винаги могат да си направят нов, посочиха още от компанията и подчертаха, че в подобни случаи изтриването на профила не е решение.

Едно от възможните решения за проблема е да се направят "детски" акаунти, които са свързани с родителските. Те да бъдат ограничени в известен смисъл и цялата информация като страници, приятелства и други, да минава през родителския акаунт.