42-годишният Станчо Станев, който бе прострелян от при опита за обир на клон на „Инвестбанк" в Сливен, е бил транспортиран във Военномедицинска академия в София, съобщи bTV. Д-р Васислав Петров, директор на областната болница "Д-р Иван Селимински", съобщи, че причината за това не е влошаване на състоянието на пациента, а желание за осигуряване на още по-добри условия.

"Състоянието на пациента е стабилно, ние нямаме нищо против той да бъде наблюдаван в лечебно заведение с по-висок стандарт и много добри специалисти", коментира д-р Петров. Станев е бил транспортиран от екип на Военномедицинска академия, със съдействието на ръководството на банката и със съгласието на близките му.

Генерал-майор проф. Стоян Тонев, началник на ВМА, обясни пред БГНЕС, че все още има опасност за живота на охранителя и все още са възможни усложнения в резултат на огнестрелната рана.

Станев бе опериран на 23 март в Сливен от екип хирурзи на областната болница и гръден хирург от Стара Загора. Охранителят беше ранен в лявото рамо и приет в болницата в тежко състояние, с опасност за живота. Стрелецът Стефан Петров взе заложници и се предаде след почти два дни.

Куршумът е засегнал горната част на гърдите, преминал е през белия дроб и е влязъл в корема, където е засегнал далака и стомаха. Далакът в последствие беше отстранен.

Много хора откликнаха на призивите и дариха кръв за пострадалия, за което лекарите и близките на Станев им благодарят.