В рамките на разследване „по горещи следи" криминалисти от Силистра разкриха извършител на убийство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тялото на жертвата - 29-годишна жена, било намерено в къщата й в село Давидово вчера около 08.30 часа. По гърдите и шията й имало множество прободни и прорезни рани.

След получения сигнал незабавно е направен оглед на място, започнало и разследването, което насочило криминалистите към С.А. (36 г.), с когото убитата живеела на семейни начала. Той  задържан само час след това - в 09.30 часа в град Добрич. Направил е пълни самопризнания.

Полицаите установили, че задържаният отсъствал няколко месеца и в събота привечер се прибрал в дома си в село Давидово. Заедно с жена му седнали да пийнат по чашка, а след като изпили значително количество алкохол двамата се скарали, скандалът прераснал в побой и довел до фаталните удари. Когато разбрал какво се е случило, С.А. избягал и изминавайки пеша около 30 км, сутринта в неделя стигнал в село Карапелит, откъдето продължил с автобус за Добрич.

При претърсване в гориста местност край селото криминалистите открили и ножа, с който е извършено тежкото престъпление.

С.А. е задържан за 24 часа, предстои искане за удължаване на мярката на 72 часа. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.