Жесток побой стана в Професионалната гимназия по химическа промишленост в Дупница. Инцидентът станал около 10.00 часа, когато баща и брат на деветокласничката Василена Роглева нападнали единадесетокласника Жоро Георгиев, информира е-79.com.

Според една от версиите бащата Георги Роглев и 17-годишният му син Юлиян нападнали Жоро в коридора на училището. След като му нанесли няколко юмручни удара, излезли навън и с ужас установили, че са спукани и четирите гуми на автомобила "BMW", с който дошли.

През това време пострадалият ученик извикал брат си, а от училището излезли и 20-ина ученици, което довело до жесток групов побой. Веднага на мястото на инцидента пристигнаха полицейски екипи.

Полицаите установили, че причината за побоя е конфликт между Василена и Жоро. Жоро я обиждал, че е грозна и дебела, разказа директорът Венеция Соколова. Тя е категорична, че вътре в училището бой не е имало, а всичко е станало навън.

Съученици, станали свидетели на инцидента, твърдят че Василена псувала Жоро.

Бащата на момичето Георги Роглев обясни, че дошъл в гимназията да подпише документ за отсъствие от родителска среща. Той не отрече, че синът му Юлиян е дошъл да защити сестра си, но целта на бащата била да не допусне побоя. Като излязъл от училището обаче бил нападнат от 20-ина ученици. „Навряха ме под колата", оплака се Роглев.